mandag den 3. august 2009

Farvel til Middelhavet

Den 21. juli fik vi besøg af Sofie (søster) og Thomas (Peters ven). Sammen med dem besøgte vi Ile Embiez og Port Miou, som begge er meget flotte naturområder og hvor der kan bades alt det man vil. Det var en meget fin uge, hvor vi nød at have ”nye mennesker” ombord og hvor gæsterne fik set en bid af de sydfranske kyster. Tak for besøget til Sofie og Thomas.

Efter ca. en måned ved de sydfranske kyster er vi nu tilbage i Port Napoleon ved Rhonens udmunding. De seneste dage har vi brugt til at gøre båden klar til igen at sejle kanalsejlads. Vi har også været på udflugt til Arles, som ifølge turistbrochurerne er den mest provencialske by i Provence. I Arles så vi et gammel romersk amfi-teater, hvor der et par dage efter skulle være tyrefægtning! På vej hjem fra Arles kørte vi gennem naturparken Carmague, som blandt andet bød på flamingoer.

Sidst, men ikke mindst, har vi i dag sagt farvel til Peter, som efter lange overvejelser har besluttet, at han gerne vil hjem. Efter 3 ½ måned savnede han sin far og sine venner og da han kender alt til kanalsejlads (som jo vil præge resten af turen) fra vores tur herned, kan vi sagtens forstå hans valg. Så i dag (den 3. august) kørte vi alle fire i lejet bil til Montpellier. Her blev Peter sat på flyveren til Kastrup, hvor hans far modtog ham. Da vi kom hjem til båden var der meget tomt, og der vil gå nogle dage før vi har vænnet os til kun at være tre.

Turen går nu nordpå og de kommende uger vil vi sejle op ad Rhonen og Saonen. Vi regner med at være ved floden Mosel om 3-4 uger. Mosel er kendt for at være meget flot at sejle på og området er jo også kendt for sine vine. Så det glæder vi os til.

Her er nogle billeder fra de seneste 3 uger: http://picasaweb.google.dk/Mette.Sohl/Upload3Aug?authkey=Gv1sRgCKbA0-C07KL9SA&feat=directlink

1 kommentar:

 1. Hej med Jer!
  Vi er nået hjem, efter at vi har efterladt båden i Toulouse. Kanal Du Midi var lige så spændende og interessant at sejle på som forventet. Men jeg savnede meget at sejle i klart saltvand og at have vind i sejlene.
  Genkender de steder I fortæller om - så trækker det lidt i sejlerlysten.
  I kan læse om vores tur på http://pingi.statcon.dk

  Mange hilsener
  Judith & Håkon

  SvarSlet