onsdag den 3. juni 2009

Så er vi nået til Port sur SaoneSå er vi kommet til Frankrig og baguetterne og rødvinen er for alvor kommet ombord. Vi er nærmere bestemt kommet til Port sur Saone, som er en lile by ca. 150 km nord for Lyon. Vejret er skønt og den franske atmosfære nydes i fulde drag.

De sidste 14 dage har vi sejlet fra Belgien og videre gennem Ardennerne og Vosges, som begge er bjergområder. For kanalsejlere betyder bjerge jo, at der er mange sluser, som vi skal igennem. Mange flere sluser end vi have regnet med. Så derfor har det også taget længere tid end vi imiddelbart havde regnet med. Turen gennem Ardennerne og Vosges har været utroligt flot og varieret, men også en lidt blandet fornøjelse. De mange sluser især gennem Vogeserbjergene har nogle gange været ved at tage livet af os... Vi har være oppe i 360m over havet, men nu går det hastigt nedad mod Middelhavet. Samtidig har vi mange gange oplevet en meget flot natur med alt lige fra øde og høje skovklædte bjergskråninger helt ned til floden til meget smalle flodløb i "jungle-agtig" tæt bevoksning, Selv "fulgleskrålene" lød "amazonas-agtig", og altid en fiskehejre på bredden. Vekslende med idylliske franske små og større byer, alle med store flotte kirker som centralt midtpunkt, men også med et noget nedslidt og "tiden er gået i stå"- indtryk.Vi har nogle gange sejlet hele dagen og kun mødt 1-2 andre sejlere eller penicheer og indtil nu har vi kun mødt en dansk båd på vej sydpå og en for hjemadgående.

For den praktisk interesserede kan vi fortælle at motoren - siden afgang fra Faaborg - har kørt ca. 210 timer og vi har brugt ca. 300 liter diesel. Vores båd "stikker" 1,75 m og det har betydet vi har været på grund af og til. Men bunden er blød og det har ikke været et stort problem. Af sanitere forhold (bad, toilet, vaskemaskine mv.) er der næsten ingen faciliteter i Belgien og Frankrig (indtil nu). Det betyder at en af de mange rejseoplevelser et at prøve ikke at komme i bad i 8 dage i træk. Godt at det nu er ved at blive varmt, så vi kan tage vores udendørs håndbruser (i cockpittet) i brug.

Vi er flere gange undervejs fortrudt, at vi ikke fik lært lidt fransk inden vi tog afsted. Det har nogle gang føltes lidt underlidt/overfladisk, sådan at "flyde" stille og roligt gennem et så stort land og ikke rigtig komme i kontakt med lokalbefolkningen. Vi har indtil nu kun mødt en franskmand, som kunne tale engelsk. Så vi må nok sande, at rygtet om at kun få franskmænd taler engelsk, stemmer.

Nu er vi så nået til Saonen, som er en stor flod med god dybde, medstrøm, færre sluser og en mere moderat fartbegrænsning. Så nu går det noget hurtigere.... og i løbet af en uges tid regner vi med at være på den endnu større Rhone og så er vi snart på Middelhavet.

Håber at I alle har det godt. Vi regner snart med at kunne komme på internettet igen - desværre har der været langt mellem havne med WIFI.
Her er nogle af vores billeder: http://picasaweb.google.dk/Mette.Sohl/Middelhavstur2?authkey=Gv1sRgCMfrzeyU5vPhUQ&feat=directlink

Kærlig hilsen besætningen på Matronen.

1 kommentar:

  1. Hvor ser det skønt og spændende ud. Forstår godt jeres frustration over det franske.....salut fra O´ense! - Hvor maven stadigvæk har det fint, selvom den nu er ret stor!!

    SvarSlet