tirsdag den 12. maj 2009

En hilsen fra Maastricht


Så er vi nået til Maastricht i Holland. Her har vi – til stor glæde for besætningens teenager – fundet en havn, hvor der er trådløst internet. Så nu er det tid til at opdatere vores blog, tjekke mails mv.

Den 1. maj gik Marie, Peter og jeg ombord på båden. Det var i en lille havn lidt nord for den tyske by Osnabrück. Her afmønstrede Poul, som – sammen med Jens Peter – har sejlet båden fra Faaborg. Han kørte så i vores bil hjem til Danmark.

Fra Osnabrück gik turen videre af Mittelland-kanalen, Emsen, Wesl-Datteln Kanalen, Rhinen til Holland, hvor vi har sejlet via floden Waal, Maas-Waalkanaal og Maas mv. til Maastricht.

Vi er nu alle ved at vænne os til livet ombord og tiden går meget hurtigt. Dagene går selvfølgelig mest med at sejle, hvor vi langsomt flyder gennem landskaberne – kun afbrudt af sluserne. Da båden jo er relativt rolig på kanal- og flodsejlads, bruger børnene meget af tiden til at tegne, spille computer, lave lektier mv. mens vi sejler. Det fungerer fint for os alle.

Eneste bekymring er vores motor, som – selvom den er sprit-ny – driller lidt. Det betød, at vi havde båden på land i Münster i Tyskland, hvor vi havde håbet på at finde en løsning. Det hjalp dog ikke og problemet er dog heller ikke værre end at vi kan sejle videre. Formentlig er det skruen der driller og måske finder vi en løsning senere på turen…

Vi har haft meget blandet vejr og glæder os derfor til de lidt varmere himmelstrøg. I morgen går turen ind over den belgiske grænse, hvorefter vi i løbet af et par dage er i Frankrig.

Håber at I alle derhjemme har det godt.

1 kommentar:

  1. Godt at få en opdatering. Trods motorproblemer lyder det som en herlig oplevelse allerede.

    SvarSlet