onsdag den 9. september 2009

Fra Moselle til Mosel


Efter lang tid, hvor vi ikke har kunnet finde internetadgang, er her en lille hilsen fra Mosel. Vi har nu forladt Frankrig, har været gennem Luxemburg og er i Tyskland, hvor Moselle er blevet til Mosel. Hvis vi skal være helt ærlige, nyder vi, at vi igen kan forstå, hvad der bliver sagt omkring os og at det tyske ordsprog ”ordnung muss sein” også sætter sit spor på havnefaciliteter, bade- og toiletforhold mv.

De seneste uger har vi sejlet på Mosel, som på lange strækninger er omgivet af vinmarker. Her er meget, meget flot og når vi så samtidig er heldige med vejret (de seneste 4 dage har der været ca. 25 grader), så kan vi vist ikke klage.

Undervejs har vi – på den franske del af Mosel – været i Nancy. Det var egentlig en omvej, men vi trængte efterhånden til lidt storby, så vi valgte at bruge et par dage der. Det viste sig at være et godt valg. Havnen lå lige midt i byen og byens attraktioner var derfor i gåafstand. Byens store pladser og parker er bestemt et besøg værd og så er der et akvarium og et tilhørende museum med en stor samling af udstoppede dyr, som især Marie var vild med.

Om et par dage kommer vi til Koblenz. Her munder Moselen ud i den meget større flod Rhinen og her er det planen, at vi skal have et nyt besætningsmedlem om bord. Jens Peters nevø Jonas stiger nemlig på og skal sammen med Jens Peter sejle båden hjem til Faaborg. Marie og Mette bliver dog på båden til omkring den 21. september, hvor vi regner med at finde et tog til Danmark.

Vi håber at I alle derhjemme har det godt og glæder os til snart at se jer igen.

Her er nogle billeder fra de seneste uger: http://picasaweb.google.dk/Mette.Sohl/Upload7Sept?authkey=Gv1sRgCMLGiaCOl_KhYg&feat=directlink

Ingen kommentarer:

Send en kommentar